LEVERANSTID 3-4 DAGAR

FRI FRAKT ÖVER 1500 SEK

0

STORLEKSGUIDE

RINGAR

Ringstorlekar är väldigt individuella och kan vara kluriga att mäta själv. Därför följer nedan en del saker att tänka på!

Vid mätning av ringstorlek är det viktigt att ha i åtanke att fingrarna sväller och är olika stora under dagen. På morgonen och när man är kall är fingrarna mindre och på kvällen är de normalt lite mer svullna. Huvudsaken är att ringen inte ramlar av men inte heller sitter för hårt inne på fingret. Det är också viktigt att tänka på att det kan skilja sig en aning hur storleken upplevs beroende på om ringen har en välvd eller rak insida. Generellt blir detta påtagligt för ringar över 5 mm i bredd. Har man testat/utgått från en ring med välvd insida, rekommenderar jag dig att gå upp ca 1/2 storlek (invändig omkrets) om man beställer en ring med rak insida. Kontakta mig för rådgivning om du är osäker!

Ringstorlekar mäts olika världen över. I vissa länder mäter man efter ringens invändiga omkrets, medan man i andra länder mäter efter den invändiga diametern. Hos Ulrika Stilling mäts din storlek efter den invändiga omkretsen. Nedan följer en lista på vad respektive omkrets motsvarar i diameter. OBS, det är vanligt att många avrundar storlekar till närmste helstorlek. Vi anser att det kan bli väldigt missvisande och vi avrundar därför enbart den sista decimalen vid mätning efter invändig diameter. T.ex. när du ska välja storlek kommer det stå Storlek 60 / 19,1 istället för 19,11.

När du ska ta reda på vilken ringstorlek finns det olika metoder att använda sig av:

METOD 1

Gå till en guldbutik/guldsmed och be om att få din storlek uppmätt.

METOD 2
Ta en befintlig ring du har hemma som passar och mät ringens invändiga diameter med ett skjutmått. Avläs måttet i mm. Ni har nu fått din storlek efter invändig diameter. (avrunda alltid uppåt) 

METOD 3
Ta en befintlig ring du har hemma som passar och mät ringens invändiga omkrets med ett måttband. Den invändiga omkretsen motsvarar din storlek efter invändig omkrets. (avrunda alltid uppåt)

METOD 4
Bind en tråd runt det finger du vill mäta. Bind inte för hårt och mät därefter trådens längd i mm. Trådens längd motsvarar din storlek efter invändig omkrets. (avrunda alltid uppåt)

Se tabellen nedan för att ta reda på din storlek 

  

HALSBAND

OM ULRIKA STILLING

Ulrika Stilling är ett svenskt personligt varumärke grundat år 2019 av Ulrika Stilling, som växte upp i både Stockholm och på Gotland. Inspirerad av naturens enkelhet designar och gör Ulrika smycken som skall bäras tillsammans med livets upplevelser och minnen.  Företaget drivs från Gotland och en del av produktionen sköts på ön. Ulrika har en stark kärlek till havet och naturen på Gotland och hon skapar kvalitativa och slitstarka smycken i åtanke till dem båda utav återvunnet 925 silver.  

  • Facebook
  • Instagram
© ULRIKASTILLING.COM    2020    AV  ULRIKA STILLING
UPPTÄCK
HJÄLP
  • Facebook
  • Instagram